MENU

Hot-Pot Fusing

Je vraagt je waarschijnlijk af wat dit is. 

Fusing betekent het samensmelten van glas. Voorheen was dat mogelijk in een grote vrij dure glasoven. Met de Hot-Pot kun je glas smelten in de magnetron. Je kunt er kleine glas-elementen mee maken. Deze kun je bijvoorbeeld verwerken in een kettinghanger, ring, oorbellen, sleutelhanger, enz.. Tiffanytechniek, Glas in lood en glasmozaïek hobbyisten kunnen elementen maken voor in hun projecten.

De Hot-Pot is een klein oventje dat in de magnetron kan worden geplaatst. De microgolven zorgen ervoor dat de temperatuur in het oventje wel tot 900 graden kan oplopen. Doordat er gewerkt kan worden met een basis magnetron en een kleine werkplek is het inmiddels voor vele een leuke hobby geworden.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt een beginnersworkshop volgen. Deze is geschikt voor iedereen. Ook als je nog nooit iets met glas hebt gedaan. Je maakt kennis met het verwerken van glas, gereedschappen en leert omgaan met de Hot-Pot. Tijdens deze workshop kun je 2 keer stoken. Bij de eerste stook werken we met basisglas. Voor de 2de stook voegen we sierglas toe zoals millefiori, stringers en dichroic. De resultaten worden afgewerkt tot een sieraad.

Er is ook een workshop voor gevorderden  In deze workshop doe je meer ervaring op en leer je onder andere te werken met bubbelpoeder en een draadtunnel te maken. deze workshop duurt langer en je kunt 3 keer stoken.

Kijk in de agenda wanneer wij deze workshops geven en meld je aan.

HotPotten en andere materialen voor het werken met HotPotfusing vindt je in onze webshop